Puikus pasirodymas jaunųjų vertėjų konkurse

Puikus pasirodymas jaunųjų vertėjų konkurse

2022-01-07 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Smagu, kai Naujieji, 2022-ieji, prasideda puikiai įvertintais praėjusiųjų metų darbais. 2021 m. lapkričio 24 – gruodžio 13 dienomis anglų kalbos besimokantys gimnazijos Debatų klubo nariai (IGa kl.)  bei IIG kl. I grupės mokiniai dalyvavo Europos komisijos atstovybės Lietuvoje surengtame vertimo konkurse Juvenes translators. Mokiniai turėjo per dvi valandas raštu, naudodamiesi elektroniniais žodynais (išskyrus automatines vertykles), pasirinktinai iš anglų į lietuvių ir/ar iš lietuvių į anglų kalbas išversti komisijos parinktus tekstus (https://ec.europa.eu/info/education/skills-and-qualifications/develop-your-skills/language-skills/juvenes-translatores_lt).

Geriausiu darbu pripažintas Žygimanto Kazėno (IGa) teksto ,,Ateities traukinys“ iš lietuvių kalbos į anglų kalbą vertimas. Mokinys nepabūgo iššūkio, kuriam sunkiai ryžtasi net ir patyrę vertėjai, ir sėkmingai jį įveikęs apdovanotas Pegaso dovanų kuponu. Tokiu pačiu kuponu apdovanota ir Brigita Jakonytė (IGa), kurios darbas gavo geriausio vertimo iš anglų kalbos į lietuvių kalbą įvertinimą.

Apdovanojimai jaunųjų vertėjų laukia iš karto po atostogų sugrįžus į gimnaziją. 

Nuoširdžiai džiaugiuosi ir tariu AČIŪ drauge su organizatoriais savo darbštiems ir talentingiems mokiniams. Sėkmingų ir sveikų metų! Ačiū Jums ir visiems dalyvavusiems.

Anglų kalbos mokytoja Irma Krenciuvienė

Skip to content