Medijų raštingumo mokymai

Medijų raštingumo mokymai

2022-09-22 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Rugsėjo 21 d. IG ir IIG klasių mokiniams mūsų gimnazijoje vyko medijų raštingumo mokymai pagal Pasaulinės plėtros ir švietimo organizacijos IREX parengtą atviros prieigos nuotolinį medijų raštingumo kursą, skirtą padėti Baltijos šalių gyventojams tapti kritiškesniais žiniasklaidos vartotojais, ugdyti atsparumą dezinformacijai ir atpažinti manipuliacijas.
Mokymus vedė IREX programos koordinatorė Lietuvoje Milda Petkauskaitė ir iš Latvijos atvykusi programos „Medijų raštingumas Baltijos šalyse“ koordinatorė Sabine Berzina. Jos pristatė naują “Very Verified“ nuotolinę platformą, kuri moko analizuoti žiniasklaidos pranešimus ir atpažinti dezinformaciją, kartu ugdant ir kritinio mąstymo įgūdžius. Taip pat buvo aptariamos platesnės temos, tokios kaip žiniasklaidos savininkai ir spaudos laisvė, pateikiami praktiniai įrankiai ir patarimai, kaip atpažinti manipuliatyvias antraštes, patikrinti nuotraukas ir vaizdo įrašus bei kaip elgtis su robotais ir troliais.
Labai tikimės, kad šie mokymai buvo aktualūs ir naudingi, nes susidurdami su didžiuliu žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pateikiamu informacijos kiekiu, komunikuodami, turime išmokti kritiškai vertinti visą gaunamą informaciją.
“Medijų raštingumas Baltijos šalyse” – tai JAV valstybės departamento programa, kurią administruoja IREX.
Skip to content